Lad ikke sveden overmande dig til koncerten

Er du en kæmpe fan af metalmusik, og elsker du at tage til koncerter både i ind- og udland og give den gas? Så ved du helt sikkert, at de mange koncerter har det med at gå hektisk for sig. Du kan endda ende med at komme til at svede overordentlig meget, alt imens du headbanger, samt hopper og danser til den fede musik. For nogle kan sveden dog blive et problem. Der er dog heldigvis løsninger at finde.

Øget svedproduktion er et sundhedsproblem der skal tages alvorligt

Det skønnes ifølge sundhed.dk, at op mod 3-5,5% af befolkningen i vesten lider af hyperhidrose, som er en lidelse der kommer til udtryk ved øget svedproduktion. Hos visse endda i svær grad. Som lidelse er der tale om en relativt tabubelagt en af slagsen, og det gør det ikke lige frem lettere for dem som er berørte af den. Det er vigtigt at vi som samfund tager sundhedsproblemet alvorligt. Der er dog lidt vej endnu, for generelt synes der at mangle viden om lidelsen blandt læger og sundhedspersonale. Nogle læger mener endda, at lidelsen slet ikke kan behandles.

Lider du af øget svedproduktion, så kan du stadig tage til metalkoncert

Heldigvis er der i de senere år opstået nye lovende behandlingsmetoder mod denne lidelse. Som ramt af lidelsen er det værd at tjekke dem ud. Så kan man nemlig med ro i sindet dyrke sin interesse for metalmusikken, og man kan uden de store problemer tage til koncerter med sine venner.

8 Aug 2021